Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя19-річна льотчиця здійснила навколосвітню подорож і побила світовий рекорд

Подорож тривала 5 місяців

Бельгійсько-британська льотчиця Зара Рузерфорд облетіла п’ять континентів на надлегкому літаку та побила світовий рекорд. Про це пише ВВС.

Рузерфорд, чиї батьки також пілоти, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як наймолодша жінка, яка здійснила таку подорож.

Зара розпочала свій політ 18 серпня в аеропорту Кортрейк-Вевельгем у Бельгії. За 155 днів вона подолала 51 тисячу кілометрів і відвідала 31 країну. Через несприятливу погоду Рузерфорд приземлилася в Бельгії на два місяці пізніше, ніж планувалося. Під час подорожі вона провела місяць у Номі, на Алясці й 41 день у Росії.

Після приземлення Зара загорнулася в британські та бельгійські прапори, поки її вітали родина й журналісти. «Це просто божевілля, я ще не зовсім усвідомила це. Я з нетерпінням чекаю, як розповім про свій досвід і заохочуватиму людей зробити щось неймовірне зі своїм життям», – поділилася Рузерфорд.

Британсько-бельгійська льотчиця розповіла, що сподівається надихнути інших дівчат на вибір професії в STEM-сферах.

Попередній рекорд належав 30-річній американці афганського походження Шаесте Вайз. Серед чоловіків рекорд встановив британець Травіс Лудлоу, який завершив подорож у 18 років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.