Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяДо закладок: застосунок WhiteRibbonUA для захисту жінок від домашнього насильства

«Персональна служба безпеки для жінок»

Українське представництво Міжнародного громадського руху проти насильства «Біла стрічка» представило застосунок WhiteRibbonUA для захисту жінок і дітей від домашнього насильства.

Для того, щоб отримати допомогу, потрібно зайти в програму та кілька секунд утримувати палець на іконці логотипа застосунка. Опісля з’явиться приховане меню. Тут можна обрати, кому потрібна допомога: власнику застосунку чи іншій людині.

У меню є три основні категорії:

  • екстрена допомога;
  • ведення обліку фактів;
  • надання інформації для виявлення ознак домашнього насильства.

Основна функція застосунку – прямий зв’язок із Національною поліцією України. Окрім цього, тут також зібрані номери телефонів гарячих ліній. За допомогою WhiteRibbonUA можна знайти найближчий центр підтримки, поліцейський відділок або службу екстреної допомоги. Якщо жінці необхідно втекти, вона може скористатися інструкцією, як терміново зібрати сумку та що взяти із собою.

У розділі «Мій щоденник» можна фіксувати факти домашнього насильства, не зберігаючи фото на телефоні.

Додатково в застосунку є ресурси, які допомагають виявити домашнє насильство: інформація про насильство та його типи, поради щодо безпеки в інтернеті, види підтримки для постраждалих тощо. Тест «Я в небезпеці?» покаже, чи є користувач жертвою домашнього насильства.

Завантажити додаток можна на iOS та Android.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.