Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЩо завантажити: Genigma – гра-головоломка для дослідження раку грудей

Що завантажити: Genigma – гра-головоломка для дослідження раку грудей — Життя на Wonderzine

«Гравці розгадують головоломки та допомагають просувати дослідження раку»

У рубриці «ЩО ЗАВАНТАЖИТИ» ми розповідаємо про ігри та застосунки як корисні, так і абсолютно несуттєві, але веселі й дивовижні, які варто встановити на телефон.

Учені з Барселони запустили відеогру Genigma, у якій гравці розгадують головоломки й водночас з цим генерують реальні медичні дані. За допомогою цих даних учені зможуть виявляти зміни в геномних послідовностях і просувати дослідження раку молочної залози.

Кожен гравець аналізує різні невеликі фрагменти ДНК ракових клітин, які відповідають реальним даним, отриманим у лабораторії. Коли фрагменти об’єднані, вчені отримують еталонний геном. Завдяки спільним зусиллям користувачів дослідникам простіше зрозуміти, які частини геному можуть грати вирішальну роль розвитку раку.

Головоломки прості. За правилами, гравці повинні з’єднувати блоки різних кольорів і форм. Кожен рядок – це генетична послідовність у лінії ракових клітин. Те, як гравці організують блоки, може бути потенційним розв’язанням проблеми розташування генів.

Гравці повинні реорганізувати блоки так, щоб набрати максимальну кількість очок. Що вища кількість гравців і що вищі бали, то більша ймовірність того, що дослідники знайшли правильну послідовність для цього конкретного місця на еталонній карті.

Гра доступна на IOS та Android англійською, іспанською, каталонською й італійською мовами.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.