Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: мисткиня Кессі Арнольд, яка розповідає про материнство через в’язані речі

«Материнство та в’язання навчили мене важливості сповільнюватися»

Кессі Арнольд – мисткиня й мама трьох дітей. Її сторінка нагадує своєрідну галерею з в’язаними речами в ролі експонатів. Через в’язання Кессі говорить на табуйовані теми, пов’язані із життям жінок: материнство, годування грудьми та трансформацію жіночого тіла.

«Використовуючи традиційні в’язальні техніки, я сподіваюся кинути виклик і в такий спосіб змінити культурний наратив про «жіночу роботу». Стібок за стібком, моя ціль – знищити стереотипи довкола жінок, їхніх тіл, роботи, можливостей і їхніх життів», – пише Кессі.

На прикладі в’язаних ліфів у формі жіночих грудей – mombra – Арнольд розповідає про труднощі, з якими стикаються жінки: про догляд за малюком, боротьбу з раком молочної залози, цькування за малий розмір грудей і дискомфорт від великого бюсту.

У своїй серії «Материнські відбитки» Кессі передає напругу, яка супроводжує матерів паралельно з любов’ю. На в’язаних светрах майстриня «документує» повсякденні моменти зі своїми дітьми, щоб увічнити їх.

Речі, зв’язані Кессі, говорять і про злободенні проблеми. Боротьбі зі стереотипами авторка присвятила пончо з образливими словами та ярликами, а всесвітній пандемії – дитячий светр соціальної дистанції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.