Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЄ питання: які професії вважаються найуспішнішими для жінок

За показниками гендерної рівності в зарплаті та серед керівництва

Гостинність і харчування – найбільш вдалі сфери для працевлаштування серед жінок. Про це свідчить дослідження, опубліковане в Reboot Digital PR Agency.

Автори дослідження проаналізували дані британського опитування Labour Force 2021 року для оцінки факторів, як-от: репрезентативність жінок, жінки на вищих посадах, гендерний розрив в оплаті праці, а також премії для жінок.

Виявилося, що у сферах гостинності та харчування жінки найчастіше займають вищі керівні посади. Водночас ці сфери входять у першу десятку за репрезентативністю жінок: вони становлять більше половини галузі. Друге місце за успішністю посіла галузь адміністративних і допоміжних послуг. Далі з невеликою різницею йдуть державне управління й оборона, охорона здоров’я та соціальна робота, а також професійна і науково-технічна діяльність. Ще до першої десятки ввійшли сфери транспортування, комунікації й індустрія розваг.

«Хоча жінки просунулися кар’єрними сходами вгору й отримали заслужені керівні посади, серед керівництва досі переважають чоловіки. Про це свідчить менші відсотки в цій категорії», – зазначають автори. Хоча провідною галуззю з найбільшою кількістю жінок на вищих керівних посадах була діяльність з нерухомістю, загальний показник становив лише 13,45%. Провідною галуззю, де жінки отримували вищу зарплату, стали сфери водопостачання та водовідведення.

Виконавча директорка Reboot Digital PR Agency Наомі Ахароні поділилася, що загалом результати дослідження показали позитивні прогнози з усіх проаналізованих факторів. «Однак для нормалізації гендерної рівності, а також для забезпечення кращого середовища для жінок на робочому місці потрібно зробити ще багато», – наголосила Ахароні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.