Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяНа кого підписатися: Instagram ілюстраторки Марії Кінович із відвертими зображеннями війни

«Я не можу зараз малювати щось, що не стосується війни»

Наскільки наше життя змінилося за останні тижні, помітно й через роботи українських ілюстраторів та ілюстраторок. Мисткиня Марія Кінович говорить, що не може малювати щось, окрім війни.

«Спочатку було багато адреналіну та тривоги, зараз стало багато злості. Злість виявилася дуже ресурсною, на ній і вдається малювати», – пояснює ілюстраторка в коментарі для Wonderzine Україна.

Зображення Марії добре передають зміни настроїв у цей тяжкий час, показують вимушену евакуацію людей і нашу спільну боротьбу.

«Найстрашніше, що зі мною трапилося через цю війну, те, що мені довелося поїхати з дому», – підписує роботу Марія.

Ілюстраторка зізнається, що зараз складно повертатися до роботи: «Моя продуктивність і концентрація дуже сильно впали. Захоплююся колегами, які зараз можуть дуже швидко реагувати та створювати контент. Я зараз наче в режимі слоумо: те, що робила раніше за годину, розтягується на чотири. Думка про повернення у звичайні стосунки замовник-виконавець поки що викликає ступор».

Але Марія зробила два «класичні» проєкти для західних медіа. Ось ці ілюстрації про порожнечу всередині, яку формує війна, були для видання The Economist.

Ілюстраторка також волонтерить і створює ілюстрації для українського проєкту War. Stories from Ukraine. Як-от до історії про жінку, що змогла евакуюватися з Харкова.

«Мені допомагає триматися статистика втрат окупанта та віра в нашу перемогу. Також дуже надихає підтримка людей і те, що ці всі картинки справді зараз комусь можуть допомогти», – говорить Марія наостанок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.