Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяЖурнал Time опублікував статтю про українських матерів, які повернулися до України за своїми дітьми

«Я просто повинна бути з ним»

16 березня журнал Time опублікував статтю, головними героїнями якої стали українські матері, що повернулися з-за кордону за своїми дітьми.

Журналістка Емі Ферріс-Ротман поспілкувалася з жінками, які на момент інтерв’ю знаходилися у Львові та мали змогу розповісти свої історії. Хтось із них поїхав у відрядження за декілька днів до війни, хтось працював за кордоном, а хтось уперше за декілька років зміг влаштувати собі відпустку. Усіх цих жінок об’єднує одне: їхні діти залишилися на території України, коли росія розпочала повномасштабний воєнний наступ.

Одна з героїнь статті розповідає, що всередині лютого відправилася до свого першого за три роки відрядження в Барселону, а 9-річний син залишився вдома, у Маріуполі, з батьком і бабусею. З ним немає зв’язку вже шість днів. «Я не можу спати. Моє тіло розуміє, що має відпочити кілька годин, але я водночас думаю: «А що як повідомлення дійде цього разу? А якщо з’єднання з’явиться? Бути з сином – моє єдине бажання», – каже вона.

Стаття Ферріс-Ротман наглядно висвітлює труднощі зі зв’язком та комунікацією, які виникають під час війни, і ті страхи, які відчувають мами.

Фото: Time

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.