Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниThe Guardian розповів про схеми роботи торговців людьми на кордоні

Видання взяло коментарі в очевидців і волонтерів

Видання The Guardian підготувало статтю про те, як жінки й діти, які залишають Україну та прямують до сусідніх країн, можуть ставати мішенню торговців людьми й сутенерів.

«Ми зареєстрували перші випадки [підозрюваних] сутенерів, які полюють на українок біля пунктів притулку для біженців у Любліні; звертаються до них, іноді агресивно, під виглядом пропозиції транспорту, роботи чи житла», – розповіла Кароліна Вежбінська, координаторка Homo Faber – правозахисної організації, що розташована в польському місті Люблін.

За словами активістки, це необов‘язково чоловіки, а й жінки, які намагаються забрати з собою евакуйованих. Так само є групи людей, найчастіше пари, що намагаються заманити жінок у невідомі автомобілі. «[Ми бачимо команди], які чекають людей, що прибувають з України, і вдають, що пропонують поїздки чи житло жінкам, які страждають і виснажені від подорожі [...] Ми втручаємося в такі випадки, підходячи до особи, яка діє підозріло, і просимо її зареєструватися в нашому каталозі волонтерів, у відповідь на що вони зазвичай тікають», – сказала Вежбінська.

Комісарка ЄС з внутрішніх справ Ілва Йоганссон повідомила про надходження повідомлень від організацій допомоги про зникнення жінок і що Європейська комісія запустила мережу координаторів з боротьби з торгівлею людьми. «Нам не слід чекати, поки ми отримаємо докази великої кількості торгівлі людьми, тому що тоді може бути надто пізно», – заявила Йоганссон.

Організація Missing Children in Europe повідомила Guardian, що неповнолітні без супроводу продовжують зникати на кордонах.

За даними UNICEF, з 24 лютого по 17 березня було виявлено понад 500 дітей без супроводу, які переходили з України в Румунію.

Правозахисні організації закликають поліпшити перевірку на кордонах, щоб захистити дітей, зокрема тих, які залишаються без супроводу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.