Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ декількох областях України зафіксували сексуальні злочини з боку окупантів – Катерина Левченко

Про це повідомила уповноважена з питань гендерної політики

Громадські організації зафіксували сексуальні злочини в кількох областях України. Як повідомляє УНІАН, про це в ефірі телемарафону повідомила урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

«На гарячі лінії громадських організацій надходять повідомлення про сексуальні злочини з боку російських окупантів. Зокрема, такі повідомлення надходили до громадської організації La Strada. Уже підтверджено надходження скарг від громадянок, які постраждали від сексуального насильства, з різних областей України: Херсонська, Київська. Інші громадські організації зафіксували вчинення насильства в Чернігівській області», – розповіла Левченко.

Уповноважена з питань гендерної політики додала, що злочини були вчинені на територіях, які тимчасово окуповані.

Також Левченко нагадала номери безкоштовних гарячих ліній, за якими можна повідомити про подібні випадки, якщо ви постраждали або стали свідками сексуального злочину: 116 111; 116 123 та 15 47.

Раніше генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що першому російському окупанту повідомили про підозру у зґвалтуванні жінки в Київській області.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.