Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлена Зеленська розповіла британським ЗМІ, що відчувають українські матері

Колонка вийшла в британський День матері

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про відчуття українських матерів в авторській колонці для британського видання Daily Mail. Матеріал вийшов 27 березня, коли у Великій Британії відзначають День матері. Аудиторія недільного випуску Daily Mail складає 2 з половиною мільйони читачів.

«Мертвий» і «діти» – ці два слова відмовляються стояти поруч. Як мама, я знаю, що їх неможливо навіть вимовити. Це означає розбиті серця, розбиті сім’ї та розбиті долі», – написала Зеленська.

У колонці перша леді згадала історії загиблих дітей із різних куточків України. Зеленська зауважила, що є й інші діти, які змушені проходити лікування в бомбосховищах через небезпеку. Деяких з них евакують до Західної Європи.

«Мене питали, чи плачу я під час війни? Так плачу. Коли бачу, наприклад, могилу на подвір’ї звичайного житлового комплексу. На ній – саморобна табличка: «Мама… Син…» і дати життя. Так сусіди ховають загиблих під постійними обстрілами в наших містах: Маріуполі, Бучі, Гостомелі. Ще на початку війни я зверталася до російських матерів: як їм те, що їхні сини вбивають наших дітей? Кидають на них бомби, шматують з мінометів? Але поки що звідти – мовчання. Залякані чи байдужі? Не хочу навіть уявляти, бо невідомо, що гірше…», – розповіла Зеленська.

Перша леді поділилася, що через війну половина українських дітей стали «міжнародно переміщеними особами» й назвала їх «дітьми з дорослими очима, тому що вони бачили смерть». Зеленська згадала історію вчительки з Маріуполя, якій удалося врятувати 4 дітей. Перша леді закликала за будь-якої можливості допомагати українським сім’ям, яку були змушені залишити Україну.

«Дозвольте закінчити на іншій ноті. Як мама я намагаюся надихати своїх дітей. Як перша леді України я сподіваюся надихнути дітей моєї країни. Але саме мене надихають діти та матері України. Скажу вам: вони неймовірні», – написала Зеленська.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.