Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЄС погодили план із 10 пунктів щодо підтримки українців. Що він передбачає

План стосується людей, які вимушено залишили дім

Рада Євросоюзу схвалила план із 10 пунктів щодо підтримки українців, які були змушені залишити країну через вторгнення росії, а також країн ЄС, які їх приймають. У засіданні, яке відбулося в Брюсселі, узяв участь міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

План передбачає створення платформи ЄС для обміну інформації про реєстрацію всіх тих, хто прибуває, і тих, хто подається на тимчасовий захист. Наразі реєстрація відбувається лише в межах певної країни ЄС, без обміну з іншими державами.

Також ЄС зосередиться на розробленні заходів із протидії експлуатації українських переселенців кримінальними групами. Окремий пункт стосується прийому дітей, зокрема тих, які прибули на територію ЄС без дорослих. Окрім цього, ЄС має зміцнити співпрацю з Молдовою.

Також серед пунктів – координація зусиль щодо роботи транспортних та інформаційних хабів для переселенців. Ще план передбачає створення карти з можливостями прийому українців: держави-члени мають вказати, яку кількість переселенців готові прийняти. Також за допомогою цієї карти в ЄС хочуть організовувати переселення з однієї країни до іншої.

Ще один пункт передбачає розроблення національних планів дій у надзвичайних ситуаціях для задоволення середньо- та довгострокових потреб. Також у межах плану європейські країни мають звернути увагу на наслідки війни в Україні на безпеку ЄС і забезпечити достатні ресурси та фінансування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.