Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Гендер в деталях» опублікував пам’ятку для безпеки жінок під час і після евакуації

У дорозі, на кордоні та вдома в господарів житла

Ресурс «Гендер в деталях» опублікував пам’ятку грецьких коліжанок, що може допомогти жінкам уникнути небезпеки під час евакуації. Зокрема, там розповіли, що треба й не варто робити на кордоні, у приймальних пунктах і в будинку господарів.

На кордоні

Не можна віддавати свій паспорт та інші документи; сідати в машину до незнайомців; сідати одною в авто.

Потрібно просити волонтера показати паспорт чи водійське посвідчення; записати ім’я та прізвище волонтера й передати їх рідним, друзям або волонтеру, якому ви довіряєте; підходити до волонтерських груп; записати чи сфотографувати авто волонтера й номер і передати рідним, друзям або волонтеру, якому ви довіряєте.

У дорозі

Не можна панікувати, якщо вам пропонують роботу чи щось викликає підозру; віддавати свій паспорт чи інші документи.

Потрібно: тримати зв’язок (телефон, інтернет) з близькими, друзями, довіреним волонтером протягом усієї поїздки; повідомляти їм про все, що відбувається; бути обережними з розмовами про майбутнє, пропозиціями роботи; написати довіреній особі, якщо в дорозі пропонують роботу.

На вокзалах і приймальних пунктах

Не можна йти з тими, хто вихоплює з натовпу й нав’язливо пропонує допомогу; погоджуватися на пропозицію роботи під час поїздки або одразу по приїзду.

Потрібно остерігатися тих, хто не представляється й не називає організацію, у якій працює, а також тих, хто нав’язливо пропонує допомогу; записувати контакти людей, із якими йдете з вокзалу, передати їх довіреним особам чи залишити організованим волонтерам на місці.

Удома в господарів житла

Не можна поспішати йти на запропоновану роботу (у перші дні важливо прийти до тями й освоїтися на новому місці), віддавати паспорт та інші документи.

Потрібно звертати увагу на поведінку господарів; постаратися знайти організації волонтерів, яким можна довіряти, тримати з ними зв’язок; попросити людей, у яких ви живете, показати вам паспорт чи водійське посвідчення, запишіть ім’я та прізвище тйа передайте довіреній особі.

У пам’ятці також радять перевіряти інформацію в офіційних джерелах тих країн, у які ви прибули або які проїжджаєте. Зв’язатися з перевіреними господарями можна на сайті icanhelp.host. Також існує чат-бот про безпеку жінок на кордоні.

фото: instagram/andreea.a.alexandru

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.