Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна розповіла в ООН про гуманітарну ситуацію та глобальну продовольчу кризу в країні

І порівняла путіна зі сталіним

На засіданні Ради Безпеки ООН Україна звинуватила росію у створенні глобальної продовольчої кризи та гуманітарної катастрофи в Україні. Про це повідомляє «Громадське».

Засідання Ради Безпеки ООН присвятили гуманітарній ситуації в Україні. Позицію України озвучував її представник Сергій Кислиця. За його словами, гуманітарна катастрофа в Україні ‒ це частина російської воєнної стратегії.

«З жалем змушений констатувати, що росія не демонструє готовності відмовитися від своєї стратегії навмисного погіршення гуманітарної ситуації на місцях. Після провалу первісного плану бліцкригу російські війська перейшли до плану "Б"», ‒ сказав Кислиця.

Як він зазначив, створення гуманітарної катастрофи має на меті схилити Україну до капітуляції. Російські окупанти обстрілюють сільськогосподарську інфраструктуру й склади з пальним, тим самим зриваючи посівну кампанію. Крім того, вони блокують українські порти, через які Україна експортувала продовольство. Кислиця каже, що володимир путін використовує продовольство як зброю, і порівняв його у цьому з йосипом сталіним.

«путін ‒ не перший диктатор, який використовує продовольство як зброю проти українського народу. Ідеологічний апостол Москви сталін убив мільйони українців 90 років тому під час штучно організованого великого голоду. Не дивно, що путін, який шанує сталіна як свого праотця, вдається до тієї самої практики», ‒ наголосив він.

Сергій Кислиця додав, що у світі близько 400 мільйонів людей залежать від українського зерна, тому перебої в його експорті загрожують не лише Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.