Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниThe Guardian опублікував матеріал про працівників «Укрзалізниці»

Разом із фото робітників та евакуйованих українців

Видання The Guardian присвятило статтю працівникам «Укрзалізниці» й українцям, які евакуюються з рідних міст. Автор тексту Шон Волкер поспілкувався з робітниками на центральному вокзалі в Києві. До тексту додали фото авторства Джелле Крінгса. На них показали машиністів, керівників потягів, а також евакуйованих українців.

У матеріалі наголосили, що на українській залізниці працює понад 230 тисяч людей і майже всі її працівники залишилися в країні, щоб продовжити роботу. Хоча станції на окупованих територіях закриті, потяги продовжують курсувати навіть до міст, як-от Харків, який постійно обстрілює росія. Із початку війни 64 працівники загинули та 71 отримав поранення, враховуючи інциденти на роботі та вдома в працівників.

«Якщо колію підірвуть, ми її ремонтуємо. Якщо можемо кудись потрапити, ми підемо. Це може бути небезпечно для нашого персоналу, але тоді цей потяг може врятувати від небезпеки тисячі людей», – сказав голова УЗ Олександр Камишин.

«На початку війни на Центральному вокзалі Києва відбувалися страшні сцени, оскільки жителі побоювалися, що столицю чекає та ж доля, що й Маріуполь, Харків та інші міста, і намагалися вибратися якомога швидше. Потяги були переповнені, усередині було незатишно й душно, але вони зробили свою справу. Тільки за перші два тижні війни 2 мільйони пасажирів були доставлені в безпечне місце», – наголосили в тексті.

У тексті розповіли історію 36-річного Дмитра Ярошенка, який працює на залізниці з 20 років. Зараз він керівник потяга 82, який курсує між Ужгородом і Києвом. Він сказав, що не сумнівався, що продовжить працювати під час війни, і прагне зробити свій внесок до загальних військових зусиль України. «Боляче, що гинуть наші солдати, наші жінки та діти. Але нерви й істерики не допомагають. У такі моменти краще взяти себе в рукита зберігати спокій», – сказав він.

Керівник потяга несе відповідальність за забезпечення безпеки подорожі й пасажирів. Перед кожним відправленням Ярошенко перевіряє різні групи WhatsApp і Telegram, де оператори потягів діляться останніми розвідками.

«Майже кожен потяг прибуває із запізненням, тому що вони зупиняються, щоб завантажити та вивантажити гуманітарну допомогу, і змушені чекати за межами великих міст, якщо лунає повітряна тривога, коли вони мають приїхати. Максимальну швидкість потягів знизили, щоб уникнути смертей у разі диверсії. Але, що примітно, більшість потягів продовжують курсувати», – наголосили в тексті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.