Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниReuters присвятили текст 14-річній дівчині з Маріуполя, яка створює ілюстрації про війну

Наразі Каріна знаходиться в Польщі

Міжнародне інформагентство Reuters опублікувало інтерв’ю з 14-річною Кариною Іващенко з Маріуполя. Дівчина малювала ілюстрації з собою як спосіб боротися з тривожністю в час війни.

Каріна розповідає, що малювання та письмо не тільки допомогли їй відволіктися від війни, але й незабаром стали її захисним механізмом. «Я малювала свої страхи. Я боялася війни. Я боялася, коли на вулицях стріляли. Ми сиділи в підвалі, усі стіни тремтіли», – поділилася Іващенко з Reuters.

Майже два тижні родина Каріни ховалася в підвалі разом із сусідами. Зрештою дівчинка змогла виїхати до Кракова з мамою, бабусею й дідом. Батько дівчини був змушений залишитися.

У своїх малюнках Іващенко зображає себе як мультиплікаційну героїню, виражаючи свої почуття, думки й переживання. Деякі її ілюстрації розповідають про звуки, які вона почула, інші показують сцени повсякденного життя України.

«Коли я вийшла з підвалу на вулицю, усі будинки горіли. Скрізь був чорний дим. Усі будинки, усе скло – це просто зникло. Було дуже страшно. Я ніколи не бачила нічого подібного. Це було пекло», – розповіла Каріна.

У тексті підсумували, що вперше за деякий час дівчина почувається в безпеці, тож «більше не треба малювати».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.