Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄС назвали країни, яким відкриють кордони з 1 липня

України у списку немає

З 1 липня в Європейський Союз буде дозволено в’їжджати мешканцям 14 країн, які вважають «безпечними». Про це пише BBC.

У список потрапили Австралія, Алжир, Грузія, Канада, Чорногорія, Сербія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Південна Корея, Руанда, Уругвай, Туніс і Таїланд. Крім того, ЄС готові додати до списку Китай, якщо країна також відкриє свої кордони для європейських мандрівників. Громадянам Великої Британії дозволяється подорожувати країнами ЄС до завершення брекзиту.

Коли ухвалювали рішення, брали до уваги політичні, економічні фактори, а також рівень охорони здоров’я країни. Зазначається, що оскільки коронавірус по-різному вплинув на країни ЄС, інтереси окремих держав під час голосування відрізнялися. Наприклад, в Іспанії, де зафіксували 296 тисяч випадків зараження Covid-19, наполягали на обережних і поступових етапах виходу з карантину. Водночас у Греції та Португалії, для яких туризм є важливим джерелом доходу, виступили за розширення списку країн, громадяни яких зможуть відвідувати ЄС із липня.

У червоний список країн, громадяни яких не можуть приїхати в ЄС, потрапили США, Бразилія та Росія. Саме тут зафіксовано найбільше випадків зараження коронавірусом.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.