Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІнститут книги запустив кампанію зі збору коштів на книги дітям, які залишили Україну

І розповів, як взяти участь у допомозі

Український інститут книги запустив кампанію з метою допомогти дітям, які були змушені залишити Україну, отримати книжки рідною мовою. Про це повідомили на сайті УІК.

У релізі наголосили, що близько 1,5 мільйона дітей виїхали з України через війну, що розпочала росія. Батьки взяли із собою лише найбазовіше - одяг, їжу та медикаменти, і більшість залишили книжки вдома. Через це УІК опублікував список способів, як можна допомогти українським дітям отримати українську книжку.

Український інститут книги разом з Федерацією європейських видавців запустили краундфандинг. Зробити донат на друк можна на платформі GoGetFunding. Повідомляється, що вже зібрали 5350 євро, за які надрукують 70 тисяч дитячих книжок.

Також збором коштів займаються громадські організації в Польщі та Литві. Реквізити доступні за посиланням.

Окрім цього, УІК пропонує звернутися до українських книгорозповсюджувачів, які готові укласти та виконати експортний контракт з постачання книжкової продукції з усіма необхідними документами та з дотриманням законодавчих вимог. Усі вони мають зручні сайти для вибору книжок та пропонують широкий асортимент від кількох десятків видавців з усієї України – за різними жанрами і віковими категоріями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.