Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці, які постраждали внаслідок війни, зможуть лікуватися за кордоном – МОЗ

Пацієнтів направлятимуть до клінік країн-членів ЄС

Українці, які постраждали від військової агресії рф, зможуть бути направлені на лікування до клінік країн-членів ЄС. Про це повідомило МОЗ, що ініціювало співробітництво з Європейською Комісією.

Процес евакуації проходитиме за посередництва Emergency Response Coordination Centre (ERCC), що захищає цивільне населення в надзвичайних ситуаціях. Також він забезпечує швидке розгортання екстреної підтримки та діє як координаційний центр між усіма державами-членами ЄС.

У повідомленні додали, що завдяки підтримці американської клініки St. Jude Children's Research Hospital і польському уряду, лікарі львівського Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру забезпечили лікування 381 дитині в клініках ЄС, США та Канади.

Передусім це пацієнти з онкологією, з важким ураженням центральної нервової системи, з гострою та хронічною нирковою недостатністю, а також іншими хронічними захворюваннями, що рідко трапляються. У співпраці з урядами інших країн щодо надання медичної допомоги дітям велику роль відіграє перша леді України Олена Зеленська.

Читайте підбірку сервісів, де можна отримати онлайн-консультацію лікаря, знайти потрібні ліки та звернутися до психолога.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.