Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ рф хочуть спростити процедуру всиновлення депортованих дітей з України

Це є порушенням норм Конвенції ООН про права дитини

У росії планують внести зміни до законодавства, які дозволять усиновлювати депортованих українських дітей за спрощеною процедурою. Про це повідомила радник-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.

«До мене надходять чисельні сигнали щодо того, що російська влада готує зміни до законодавства, які дозволять росіянам усиновлювати українських дітей за спрощеною процедурою», – написала вона.

За її словами, дітей, яких вивезли до рф і тимчасово окупованих територій, так званих «днр» і «лнр», планують «роздавати» російським родинам. Герасимчук зазначила, що про це вже пишуть у російських ЗМІ.

Вона також процитувала одну з публікацій, у якій ідеться, що депутати держдуми планують сформувати «дорожню карту» до 13 квітня. До тих пір діятиме тимчасова схема з оформлення опікунства.

Дар’я Герасимчук наголосила, що таке усиновлення є порушенням прав людини та норм Конвенції ООН про права дитини. Крім того, вона нагадала, що примусова депортація цивільного населення заборонена Женевською Конвенцією від 1949 року.

Згідно з українським законодавством, усиновлення українських дітей іноземцями без погодження з Національною соціальною сервісною службою України є незаконним.

Раніше в росії вже практикували протиправне усиновлення. У 2014 році в рф реалізували проєкт «Поїзд надії» – з москви в різні регіони росії відправлявся спеціальний потяг з охочими усиновити дитину. Такий рейс приїжджав в окуповані росією Севастополь та Сімферополь.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.