Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПринаймні 25 жінок пережили зґвалтування під час окупації Бучі – Денісова

Дев’ять постраждалих завагітніли

Омбудсменка Людмила Денісова заявила, що наразі відомо про приблизно 25 постраждалих жінок, яких російські військові зґвалтували під час окупації Бучі. Про це вона розповіла в коментарі BBC.

Денісова повідомила, що приблизно 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років були систематично зґвалтовані в підвалі одного будинку в Бучі. Дев’ять з них завагітніли. «російські солдати казали їм, що їх ґвалтуватимуть до такої міри, що вони не захочуть сексуального контакту з жодним чоловіком, щоб не дати їм народити українських дітей», – розповіла омбудсменка.

Жінки повідомляють про злочини через гарячі лінії підтримки і боти в Телеграмі. «Нам зателефонувала 25-річна жінка, щоб розповісти, що її 16-річну сестру зґвалтували на вулиці на її очах. Вона повідомила, що ті кричали: «Це станеться з кожною нацистською повією», коли ґвалтували її сестру», – розповіла Денісова.

На питання BBC, чи можна оцінити масштаби сексуальних злочинів, скоєних російськими військами під час окупації, Денісова повідомила, що наразі це неможливо.

«Не всі бажають нам розповісти, що з ними сталося. Наразі більшість із них звертаються за психологічною підтримкою, тому ми не можемо зафіксувати це як злочини, якщо вони не дадуть нам своїх свідчень», – повідомила Денісова.

Раніше Міністерство внутрішніх справ спільно з «Ла Страда Україна» розробили інструкцію для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Фото: facebook/Людмила Денісова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.