Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці, які повернулися додому, розповіли про наслідки мародерства російських окупантів

Вони крали «все, що тільки потрапляло під руку»

Жителі Київщини, які повернулися додому, розповіли про наслідки перебування російських окупантів у тимчасово окупованих ними містах. Про це пише The Guardian. Там зазначили, що мародерство – це систематична частина поведінки російських військових.

Жителька села Новий Биків Наталя Самсон повідомила, що в неї вкрали парфуми, коштовності, алкоголь, самокат і колекцію старовинних монет. У школі, де вона працює заступницею директора, росіяни забрали більшість комп’ютерів, проєкторів та іншого електронного обладнання. Речі, які російські окупанти не могли вкрасти, вони пошкоджували так, щоб більше ніхто не міг ними користуватися.

«Люди бачили, як вони просто вантажили все на вантажівки «Урал», усе, що тільки потрапляло під руку», – сказала Самсон.

Одна з родин, яка повернулася до свого будинку в Ірпені, виявила, що в ньому жили російські солдати. Після себе вони залишили пляшки з-під алкоголю, харчові обгортки, розкидані по квартирі недопалки, великі купи фекалій, що забили унітази. Сімейні фотографії лежали розкидані по всьому дому. Також у будинку зникло багато речей. «Забрали весь одяг, буквально все: чоловічі та жіночі пальта, чоботи, сорочки, піджаки, навіть сукні та жіночу білизну», – розповіли в родині.

Підтвердженням широкомасштабного мародерства є перехоплені дзвінки російських військових до своїх друзів і родичів, яким вони розповідають, що їм уже вдалося вкрасти. Один із солдатів під час розмови зізнався, що кожен з них має з собою сумку для награбованих речей.

Вкрадене майно російські окупанти вивозять до Білорусі, звідки потім надсилають його до рф. Спочатку росіяни користувалися послугами російської компанії доставки SDEK, яка працює в білоруському місті Мозир. Однак велика кількість награбованих товарів, а також підвищена увага до російських мародерств в Україні призвели до того, що компанія почала вимагати накладну або чек з магазину, щоб відправити товари за кордон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.