Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Кожен українець – мішень для росіян». Олена Зеленська дала інтерв’ю CNN

Канал дивляться в понад 200 країнах світу

Перша леді України Олена Зеленська дала інтерв’ю міжнародному каналу новин CNN, який дивляться в понад 200 країнах світу.

У першої леді поцікавилися, як вона почувається та що допомагає їй триматися в час війни. «Це як ходити по канату: якщо починаєте думати, як ви це робите, ви втрачаєте час і баланс. Отже, щоб утриматися, ви просто повинні йти вперед і робити те, що робите. Так само, наскільки мені відомо, тримаються всі українці. Багато хто з тих, хто втік з полів битв один, хто бачив смерть, кажуть, що головне лікування після переживання – це діяти, робити щось, бути комусь корисним. Особисто мене підтримує те, що я намагаюся захищати та підтримувати інших. Відповідальність дисциплінує», – розповіла перша леді.

Під час інтерв’ю Зеленську спитали, наскільки нищівним було бачити, як українські діти страждають у зоні бойових дій і попросили розповісти, як відбувається евакуація українців. Також CNN звернули увагу на важливість світової підтримки для України.

«Так і було: діти та їхні потреби були одним із головних напрямів моєї роботи, поряд із запровадженням рівних прав для всіх українців. Як я почуваюся зараз? Я відчуваю, що ми були відкинуті роки й десятиліття назад [...] Уявіть, що ви побудували та відремонтували будинок і лише поставили квіти на підвіконня; а тепер він зруйнований, а на руїнах треба розпалити вогонь, щоб зігрітися. Це те, що сталося з нашою політикою щодо дітей і з кожною родиною загалом», – поділилася перша леді.

Також під час розмови в Зеленської запитали, чи вона є «мішенню номер два» для російських агресорів після президента України.

«Мені чомусь часто ставлять це питання. Але, якщо придивитися, то стане зрозуміло, що мішень для росіян – кожен українець. Кожна жінка, кожна дитина. Ті, хто днями загинув від російської ракети, намагаючись евакуюватися з Краматорська, не були членами президентської родини. Вони просто були українцями. Отже, мішень номер один для ворога – усі ми», – сказала Зеленська.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.