Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОчільник МВС Денис Монастирський віддав представництву ООН закривавлену іграшку з Краматорська

Її передадуть у Міжнародний суд ООН в Гаазі

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський передав кризовому координатору ООН в Україні Аміну Аваду закривавлену дитячу іграшку з вокзалу в Краматорську. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Закривавленого коника доставлять до Міжнародної незалежної Комісії з розслідування фактів російських воєнних злочинів в Україні як ще один доказ воєнних злочинів проти людяності, які вчиняють окупаційні війська рф. Поліцейські вилучили іграшку з місця події, зберегли її в тому стані, у якому вона була після трагедії, та доставили до Києва.

«Нехай ця іграшка стане символом горя українських матерів, а також нагадуванням про долі наших дітей, які цинічно та масово нищить росія», – наголосив Монастирський.

Він нагадав, що вранці 8 квітня війська рф завдали удару по залізничному вокзалу в Краматорську ракетою «Точка-У» з написом «За детей». Там тоді перебувало близько 4 тисяч цивільних: переважно жінки, діти та літні люди. Усі вони чекали на евакуаційний потяг.

«Це був прямий, цілеспрямований, спланований удар по цивільних. Цей злочин РФ забрав життя 59 мирних українців, серед яких 7 дітей. Окрім того, 114 осіб отримали поранення різного ступеню тяжкості. Серед тіл поранених і вбитих знайдено закривавлену м’яку дитячу іграшку», – зауважив очільник МВС.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.