Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Латвії спростили проведення абортів для українок, які постраждали від сексуального насильства

Процедуру проводитимуть безкоштовно

Міністр охорони здоров’я Латвії Даніель Павлютс затвердив спрощення проведення абортів для українських переселенок, які постраждали від сексуального насильства. Про це пише «Маяк».

Поправку внесли до закону про українських біженців. За нею для переривання вагітності українкам не знадобиться довідка поліції та консиліум лікарів. Процедуру проводитимуть за державні кошти.

«У цьому випадку я і як чоловік, і як політик вважаю, що рішення жінки, як їй діяти зі своїм тілом, належить тільки їй. Особливо якщо те, що трапилося, – результат злочину, військового злочину! У нас немає права слова ні як у світської влади, ні, маю сказати, як у чоловіків. Слід утримуватися від висловлювання якихось думок про те, як жінкам у такій ситуації слід чинити», – заявив Павлютс.

Раніше глава римсько-католицької церкви в Латвії, архієпископ Збігнєв Станкевич заявив, що діти, зачаті внаслідок зґвалтування російськими військовими, також заслуговують на життя. Заява викликала критику в мережі.

У Латвії аборти законні за запитом жінки впродовж перших 12 тижнів вагітності, а за медичними показаннями – до 22 тижнів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.