Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці можуть одружуватися через Zoom – Мін'юст

Спростили реєстрацію шлюбу під час воєнного стану

Міністерство юстиції спростило умови реєстрації шлюбу під час воєнного стану – тепер одружитися можна дистанційно з допомогою Zoom. Про це повідомила заступниця Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

Вона зазначила, що на сьогодні шлюб можна зареєструвати у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. За певних умов шлюби можуть реєструвати поліцейські чи військові. Зокрема, це актуально для жінок і чоловіків, які несуть службу – для них зробили можливість одружуватись дистанційно.

«Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно. Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom», – поінформувала заступниця Міністра.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни одружилися майже 22 000 українських пар, що більше, ніж зазвичай. Це пов’язано зокрема з воєнним станом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.