Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Литві створили ілюстраторську платформу на підтримку України

Щоб привернути увагу до складної теми й поділитися правдою зі світом

У Литві створили безкоштовну платформу Creatives for Ukraine для розміщення ілюстрацій на підтримку України. Про це пише Chytomo.

Охочі можуть публікувати на платформі свої ілюстрації на тему підтримки України. Роботи зможуть вільно використовувати ЗМІ та інтернет-користувачі.

Платформу розробляли діджитал піар-агенція Blue Oceans PR, цифрова студія VSBL та дизайнерське агентство Folk. Її створили протягом доби, ще на початку повномасштабної війни.

«Ми хочемо, щоб увесь світ побачив і поділився мистецтвом та зображеннями, які передають розчарування, біль, безпорадність і гнів, які креативні люди так адекватно вловлюють. Інтерес був приголомшливим, оскільки з моменту запуску платформи щодня надсилали понад 100 робіт», – повідомила Крістіна Скінделите-Гальдковіене із Blue Oceans PR.

Мета Creatives for Ukraine – зібрати ілюстрації на підтримку України, щоб вони не загубилися у великому потоці інформації. Також творці платформи заохочують ЗМІ, некомерційні та інші організації користуватися зображеннями з платформи для ілюстрації війни.

Першими митцями, які приєдналися до платформи, були литовські митці Кароліс Страутнєкас та Егле Плітнікайте, роботи яких публікували у таких міжнародних виданнях, як The New York Times, The New Yorker, Vice, The Independent. Свої ілюстрації також публікують митці з Польщі, Латвії, Нідерландів та інших країн.

На сайті також закликають робити пожертви для Blue/Yellow – гуманітарної благодійної організації, заснованої в Литві для підтримки України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.