Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнці не мають статусу і гарантій, передбачених Директивою ЄС про тимчасовий захист – Денісова

Це підвищує ризик торгівлі людьми серед українців

Україна не має доступу до Директиви ЄС про тимчасовий захист, що підвищує ризик потрапляння українців, які вимушено виїхали з країни, у ситуації торгівлі людьми. Про це повідомила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Вона зауважила, що особливо вразливими є жінки, діти та люди з інвалідністю, які не можуть отримати необхідні послуги та захист.

«Наразі ми не маємо інформації, скільки українських громадян отримали тимчасовий захист або статус біженця у країнах перебування згідно з Директивою ЄС про тимчасовий захист. Дані ООН та країн ЄС різняться», – наголосила Денісова.

За її словами, облік і надання статусу є одним із дієвих методів запобігання торгівлі людьми у країнах перебування.

Крім того, Денісова наголосила на проблемі примусової депортації громадян України до рф: за даними російських ЗМІ, на територію росії вивезли понад 880 тисяч осіб, з яких 184 тисячі – діти. Водночас постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що російські окупанти примусово переселили до рф 500 тисяч українців, серед них 121 тисяча – діти.

Уповноважена також поінформувала, що з понад 400 звернень про надання психологічної допомоги, створеної за підтримки ЮНІСЕФ, більшість стосувалися злочинів проти статевої свободи та катувань.

фото: instagram/not_alex_kent_

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.