Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новиниросія втягує у війну підлітків з окупованих територій – Денісова

Окупанти здійснюють підготовку дітей від 10 до 18 років

росія втягує у ведення бойових дій підлітків із тимчасово окупованих територій України. Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова з посиланням на інформацію, отриману від партнерських правозахисних організацій, які працюють на тимчасово окупованому Донбасі.

За її даними, під час виконання бойових завдань окупантів загинув випускник військово-патріотичного клубу «Юність Новоросії» Патріотичної асоціації Донбасу – Андрій «Цербер». 15 квітня відбулося прощання та поховання хлопця.

Так званий військово-патріотичний клуб «Юність Новоросії» розташований у місті Молодогвардійськ Луганської області, утворений 2 листопада 2014 року. Клуб здійснює підготовку дітей від 10 до 18 років за напрямами, як-от: стройова підготовка, фізична підготовка, медицина, історія й тактика.

Омбудсменка додала, що учасниками клубу є понад 90 дітей. Більшість із них – діти-сироти та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Організація «Патріотична асоціація Донбасу» координує діяльність військово-патріотичних клубів та організацій на тимчасово окупованій території в Луганській області. Голова організації Олексій Селіванов наразі очолює так зване «Енергодарське міжрайонне управління міліції» на тимчасово окупованій території в Запорізькій області.

Денісова наголосила, що через пропагування вступу до армії цивільного населення тимчасово окупованих територій рф грубо порушує закони та звичаї війни, передбачені Женевською конвенцією та Факультативним протоколом до Конвенції ООН про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах.

Омбудсменка звернулася до Комісії ООН із розслідування прав людини під час військового вторгнення рф із проханням взяти до уваги й ці факти порушень рф прав дітей в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.