Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Чернігів – це острівець дитинства, який зґвалтували». ONUKA розповіла про свій стан у час війни

Музикантка поділилася своїми почуттями та планами на майбутнє

Лідерка ONUKA Ната Жижченко поділилася, як живе під час війни, що планує зробити після нашої перемоги й коли збирається переїхати жити до рідного Чернігова. Музикантка дала інтерв’ю програмі «ЖВЛ».

Ната Жижченко розповіла, що з початку повномасштабного вторгнення для неї припинили існувати родичі в росії. «У перші 2–3 дні, мені здається, дійсно майже в усіх в Україні закінчилися або припинили існувати родичі в росії. На жаль, у мене також. Не всі, але частково. Дуже шкода. Брати й сестри, не рідні, двоюрідні, навіть не привітали мене із днем народження, який був буквально дуже скоро. Мені важко це зрозуміти, чесно», – розповіла ONUKA.

Музикантка поділилася, що на деякий час виїжджала з сином Сашком до Трускавця, бо «піддалася паніці». Та зрештою 20 березня вона вже була в рідній оселі під Києвом. «Коли я з малим і з собакою повернулася додому, це було найкрутіше моє рішення. За кордон я не хотіла й узагалі не розглядала цей варіант. Удома є укриття, а ще є апаратура, інструменти, я можу щось робити», – сказала співачка.

Також музикантка поділилася враженнями від обстрілів її рідного Чернігова, який зазнає руйнувань. «Для мене Чернігів – це острівець дитинства, який зараз зґвалтували. Але я вірю в те, що все, окрім людей, можна відродити, і дух Чернігова зберігся, тому що храми поки збереглися».

За словами Жижченко, протягом війни вона стримувала свої емоції та плакала лише один раз. «Я взагалі така людина, що можу розплакатися від такої якоїсь дрібниці в реальному нормальному житті: від згадки про фільм або від слів пісні, від згадки про ці пісні. Але коли ситуація форс-мажорна, я вмію збиратися. І це так було з дитинства. І я настільки дійсно акумулювала себе та зібралася, що стала мов кремінь. І це погано, що ти не можеш поплакати, щоб це вивільнити, тому однаково це має все бути на фізичному якомусь рівні», – сказала співачка.

ONUKA розповіла «ЖВЛ», що після перемоги планує дати виступ у зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС, у якій побували окупанти, підготувати концерт з оркестром, а також переїхати жити до рідного Чернігова.

Фото: instagram/onukaofficial

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.