Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПродюсери «Іржі» отримали максимальний штраф через загибель Галини Гатчинс

Розробники фільму проявили «просту байдужість» до безпеки співробітників

Штат Нью-Мексико висунув максимальне звинувачення проти продюсерів вестерну «Іржа», на зйомках якого загинула українська операторка Галина Гатчинс. Про це пише The Guardian.

Розслідування смерті Гатчинс показало, що компанія Rust Movie Productions знала, що на знімальному майданчику не дотримувалися правил безпеки під час використання вогнепальної зброї, і продемонструвала «просту байдужість» до безпеки співробітників.

Бюро охорони праці штату Нью-Мексико заявило, що Rust Movie Productions має заплатити штраф у розмірі 139 793 долари. Окрім цього, бюро розмістило заяву про порушення безпеки командою, включаючи свідчення, що керівники вжили обмежених заходів або взагалі не вжили заходів для усунення двох осічок на знімальному майданчику перед трагедією.

Бюро також задокументувало скарги членів команди щодо безпеки використання зброї, які залишилися без уваги, і стверджували, що спеціалістам зі зброї не дозволяли приймати рішення щодо додаткового навчання з безпеки.

«Наше розслідування показало, що цього трагічного інциденту ніколи б не сталося, якби Rust Movie Productions, LLC дотримувалася національних стандартів кіноіндустрії щодо безпеки вогнепальної зброї», – заявив секретар Кабінету міністрів навколишнього середовища Нью-Мексико Джеймс Кенні.

Нагадаємо: у жовтні 2021 року операторка Галина Гатчинс загинула внаслідок пострілу Алека Болдвіна, який вистрілив зі зброї, що була реквізитом. Галину доставили на вертольоті в госпіталь, де лікарі констатували її смерть. Болдвін розповідав, що смертельний інцидент стався під час репетиції. За його словами, пістолет вистрілив, коли він його підняв, але не натискав на спусковий гачок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.