Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Варшаві створили «магазин косметики», куди можна повідомити про домашнє насильство

Й отримати необхідну допомогу

У Варшаві під час карантину школярка Христина Пасько створила «магазин косметики», який називається «Rumianki i bratki». Туди під виглядом замовлення можна повідомити про випадки домашнього насильства.

Люди, які зазнали насильства, можуть писати на Facebook-сторінку «магазину», а також на пошту [email protected]. Тоді засновниця «магазину» запитує, як людина себе почуває.

«Наш магазин − це дуже молодий бренд, але ми гарантуємо, що повністю віддані ідеї допомоги. У нас, безумовно, є щось для вас. Усе, що вам потрібно зробити, це довіритися нам», − йдеться в описі Facebook-сторінки магазину, на яку підписалося вже більше 10 тисяч людей.

У соціальній мережі Христина публікує фотографії косметики й спілкується особливою мовою. Наприклад, якщо хтось запитує про косметику, це означає, що він / вона в поганій ситуації, але поки просять лише підтримки. Якщо в особисті повідомлення приходить «замовлення» на косметику разом з адресою, то дівчина викликає туди поліцію. 

Школярка створила проєкт після того, як у Польщі запровадили карантин. За її словами, у країні зросла кількість випадків домашнього насильства, а оскільки постраждалі часто перебувають поруч з кривдником, їм складніше попросити про допомогу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.