Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент ухвалив резолюцію щодо захисту українських переселенок

Що вона передбачає

Європарламент ухвалив резолюцію щодо безпеки переселенок з України від насильства та сексуальної експлуатації. Про це повідомили на офіційному сайті.

Резолюцію підготував Комітет з питань прав жінок і гендерної рівності. У ній євродепутати рішуче засуджують використання сексуального та гендерного насильства як зброї війни. Вони наголосили на стурбованості через зростання кількості повідомлень про торгівлю людьми, сексуальне насильство й експлуатацію, із якими стикаються жінки та діти, які змушені залишати Україну.

Резолюція передбачає доступ жінок до послуг, пов’язаних із репродуктивним здоров’ям. Ідеться про доступ до препаратів екстреної контрацепції, акушерську допомогу, а також допомогу в разі абортів. Резолюція передбачає відправку наборів для сексуального репродуктивного здоров’я у складі гуманітарної допомоги до центрів прийняття біженців та в Україну.

Щоб полегшити інтеграцію українок в іноземних країнах, депутати Європарламенту відзначають, що слід якомога швидше надати доступ до ринку праці. Вони наголосили на важливості створення спеціальних програм і запуску мовних курсів, а також доступу до догляду за дітьми.

Європарламент вимагає від держав-членів швидко виявляти та переслідувати мережі торгівлі людьми, які отримують прибуток від сексуальної експлуатації біженок, і забезпечити безпечний та скоординований транспорт між країнами.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.