Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд разом із Червоним Хрестом запустить нову програму виплат для українців

Для кого вони передбачені

Мінсоцполітики разом зі структурами Червоного Хреста запровадять додаткові грошові виплати для вимушених переселенців. Про це повідомили на сайті уряду.

У межах проєкту право на виплату додаткової грошової допомоги матимуть постраждалі від війни вразливі категорії населення, які будуть окремо визначені в меморандумі про співпрацю. Зокрема, це внутрішньо переміщені особи, відомості про яких містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, а також люди, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу «єДопомога».

Орієнтовний загальний бюджет проекту становить 2,4 мільярда гривень. В уряді розраховують, що виплати отримають майже мільйон людей. Перевага буде надаватися переселенцям з окупованих територій і зон бойових дій.

Виплата допомоги здійснюється в розмірі 2 500 гривень. Термін надання допомоги становить 1 місяць, але він може бути збільшений за наявності необхідного фінансування.

Допомога виплачується без окремих заяв людини незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати на проживання внутрішньо переміщеним особам.

У Мінсоцполітики додали, що розмір додаткової грошової допомоги, отриманої в межах програми, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, і не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.