Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез антисанітарію маріупольцям загрожує смертельна небезпека – мер Бойченко

У місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії

Близько 100 тисячам маріупольців загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й антисанітарію та ризик підхопити холеру, дизентерію чи кишкову паличку в окупованому місті. Про це повідомляє міська рада.

Наразі температура повітря сягає 20 градусів, тому в місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічного браку питної води і їжі.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що окупанти не в змозі або просто не зацікавлені в тому, щоб забезпечити наявне населення продуктами, водою та медикаментами.

«Вони блокують усі спроби евакуації. А без цього люди будуть помирати. Адже зараз у зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація», – наголосив Бойченко.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко також заявив, що російські загарбники «перетворюють місто на сміттєзбірник», оскільки сміття немає чим вивезти вже понад півтора місяця, а очисні споруди, каналізація та насоси не працюють.

«На тлі потепління, підняття ґрунтових вод і за відсутності медичної допомоги місту загрожує різке погіршення епідеміологічної ситуації», – наголосив Андрющенко.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.