Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниCNN розповіло історію дівчини з Херсона, яка пережила сексуальне насильство з боку окупанта

Постраждала перебувала на 6 місяці вагітності

Американське медіа CNN опублікувало історію 16-річної Даші, яка зазнала сексуального насильства з боку російського окупанта в одному із сіл Херсона. Дівчина, яка розповіла про пережите під псевдонімом, перебувала на 6 місяці вагітності.

Це сталося в середині березня. Даша і її родина ховалися у своєму підвалі, але були змушені вийти, щоб взяти їжу. Та коли Даша та діти, які ховалися, вийшли на поверхню, вони побачили двох російських солдатів. Дітей пропустили на кухню, щоб поїсти. Один із солдатів у стані алкогольного сп’яніння почав розпитувати про кількість кімнат у будинку та вік дітей.

«Тимчасом як нестримне насильство навколо Києва показало безглузду жорстокість наступу росії на мирне населення, повільно з’являються моторошні й невимовні історії про їхню жорстокість у невеликих далеких селах, як-от історія Даші, яка трапилася в Херсонській області України. Ці історії допомагають змалювати картину злочинної поведінки російських військових і цього разу нападу на неповнолітню в момент найбільшої вразливості», – пишуть у матеріалі.

Даша розповіла, що на кухні також були дівчата 12 та 14 років, які злякалися військових. Тоді окупант, який був у стані алкогольного сп’яніння, покликав маму Даші в іншу кімнату. Швидко відпустивши її маму, він покликав Дашу. Окупант розповів дівчині, як урятував маму з двома дітьми в її селі, і повідомив, що він із Донецька. Але згодом військовий став поводитися жорстоко.

«Він почав кричати, сказав мені роздягатися. Я сказала йому, що не буду, і він почав кричати на мене. Він сказав, що, якщо я не роздягнуся, то вб’є мене», – розповіла постраждала.

У цей момент до кімнати ввійшов інший солдат і попередив нападника, що в нього будуть проблеми з рештою підрозділу, якщо він продовжить. Даша сказала, що солдат не переймався через попередження. Тоді інший солдат пішов, сказавши йому повернутися до частини лише через 30 хвилин.

«Коли я чинила опір, він душив мене й погрожував, що вб’є. Тоді він сказав:  «Або ти зараз переспиш зі мною, або я приведу ще 20 людей» [...] Я просто пам’ятаю, що в нього були блакитні очі й там було темно, більше нічого не пам’ятаю», – розповіла Даша.

Дівчина поділилася, що після зґвалтування зловмисник знову намагався напасти на неї, поки не втрутилися двоє російських снайперів, які відвезли її і її родину в інший будинок.

Пізніше командир російських десантників викликав Дашу в сусіднє село, щоб обговорити її напад. За словами дівчини, це була не розмова, а «жахливий допит».

«Він [командир] застосував якусь психологічну тактику. Він почав говорити те саме, що сказав мені ґвалтівник, кричав на мене й казав, що зробив би те саме, що зробив нападник. Я була так налякана й почала плакати», – розповіла Даша.

Даша чула, як інші російські солдати казали, що її нападник мав «кримінальне минуле». «Нам казали, що він ходить по селу й шукає, кого зможе... «Доброчесну дівчину», як вони казали».

Приблизно за тиждень після нападу росіяни покинули село Даші.

CNN повідомили, що прокуратура Херсонської області розслідувала обліковий запис Даші. У заяві прокуратури йдеться: «Завдяки свідченням потерпілої та результатам низки слідчих дій у березні 2022 року встановили, що під час окупації села, де не було військового об’єкта українських військовослужбовців, сталися військові злочини проти мирного населення, зокрема зґвалтування неповнолітньої жительки села».

Прокуратура відмовилася надати додаткові подробиці, посилаючись на побоювання щодо конфіденційності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.