Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо України пришвидшили поставку екстреної контрацепції через випадки зґвалтування

Волонтери передають ліки постраждалим від дій окупантів

До України пришвидшили поставку екстреної контрацепції внаслідок збільшення повідомлень про зґвалтування українок з боку російських окупантів. Про це пише The Guardian.

Міжнародна федерація планового батьківства (IPPF) доставила близько 2880 упаковок екстрених контрацептивів, а мережа волонтерів по всій Європі збирала пожертви ліків з-за кордону та доставляла їх до лікарень.

Представниця IPPF Джулі Тафт повідомила, що федерація також надсилає медичні таблетки для переривання вагітності, які можна використовувати до 24 тижня вагітності.

Як повідомляють у видання, хоча екстрена контрацепція була широко доступною в Україні, війна зруйнувала місцеві ланцюги поставок, спричинила переміщення пацієнтів і медичних працівників та збільшила рівень сексуального насильства.

«Є попит на екстрену контрацепцію, але дуже рідко з лікарень на заході. Здебільшого це лікарні на сході, у Харкові, Маріуполі, цих областях. Як тільки ми зв’язалися з лікарнями в цих регіонах, у нас були постійні замовлення на ці ліки», – сказав Джоел Мітчелл з гуманітарної організації Paracrew, яка доставляє продукти та медичне обладнання в Україну.

Раніше ООН включала засоби екстреної контрацепції в «набори після зґвалтування» для сотень жінок і дівчат у збройних конфліктах по всьому світу. Наразі ООН відправила в Україну 40 тисяч кідограмів товарів для репродуктивного здоров’я та 33 набори для клінічного лікування зґвалтувань (CMR) і постконтактної профілактики (PEP) до 19 лікарень у 10 регіонах України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.