Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПотерпілі від злочинів окупантів зможуть отримати безоплатну правову допомогу

Уряд ухвалив відповідний законопроєкт

Українці, які постраждали від злочинів окупантів, зможуть отримати безоплатну правову допомогу. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на відповідний законопроєкт №7312.

Безоплатну вторинну правову допомогу отримають потерпілі від кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності, катування або жорстокого поводження під час війни.

Ідеться, зокрема, про здійснення представництва інтересів постраждалих у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складання документів процесуального характеру в кримінальних провадженнях. Також у випадку втрати документів, що підтверджують особу та громадянство України, держава має відшкодувати гроші за їхнє оформлення.

«Генпрокурорка Ірина Венедіктова засвідчила, що жертвами насилля ставали не лише українські жінки й чоловіки, а й діти та люди похилого віку. За кожне насилля злочинці мають відповісти, і винні понесуть покарання. Для цього ми напрацювали механізм допомоги жертвам російських загарбників не тільки моральної та фізичної, а й юридичної», – зазначила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Ухвалений законопроєкт має допомогти зібрати якомога більше свідчень про звірства російських окупантів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.