Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створять центри допомоги постраждалим від сексуального насильства

У межах меморандуму ООН

В Україні запустять центри для надання допомоги громадянам, які постраждали від сексуального насильства під час російського вторгнення. Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час спільного брифінгу з представницею генсекретаря ООН з питань сексуального насильства в конфлікті Прамілою Паттен.

Створення центрів є частиною меморандуму з ООН, що передбачає термінові заходи співпраці й більш стратегічні напрями взаємодії щодо запобігання випадкам сексуального насильства під час війни. Уже працюють 24 групи бригади соціально-психологічної допомоги, але формат збору інформацію про кількість випадків зґвалтування тільки напрацьовується.

Праміла Патен також повідомила про створення Міжнародної комісії з розслідування з повноваженнями від Ради з прав людини. «Міжнародне гуманітарне право чітко каже, що навіть у війни є чіткі межі й сексуальне насильство виходить за ці межі. Моя роль – посилити голос жінок, які пережили сексуальне насильство й доводити ці проблеми до уваги усіх органів, що ухвалюють рішення», – зазначила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.