Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнські переселенці готують позов проти міністерки внутрішніх справ Британії

Усе через затримку відповідей щодо заявки на в’їзд

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател зіткнулась із судовими позовами через затримки віз для вимушено переміщених людей з України. Про це повідомляє The Guardian.

Колективний позов готується від імені сотень українців, які подали заявки на в’їзд до Великої Британії кілька тижнів тому, але не отримали відповіді. Відомо, що Міністерство внутрішніх справ схвалило багато віз, але не повідомило заявників. Уряд визнав проблему після того, як депутати з усіх палат висловили занепокоєння щодо сімей, які змушені чекати до п’яти тижнів на новини про свою заявку.

Згідно з останніми даними уряду, візи схвалили 59 тисячам людей, які досі не прибули до Великої Британії. До країни потрапили лише 15% із 74 700 українців, які подали заявки. Видання зазначає, що заявки для в’їзду дітей зазвичай займають більше часу, оскільки Велика Британія вимагає, щоб вони проходили сканування безпеки, якщо вони не мають власного закордонного паспорта.

Адвокатка з питань імміграції та публічного права Аманда Джонс керуватиме судовим процесом від імені українців. Також готується судовий позов від імені самотніх дітей, які не змогли отримати доступ до прийомних сімей у Великій Британії через затримки з отриманням віз.

Анаїс Крейн, співробітниця Wilsons Solicitors, яка працює з проєктом Here For Good Ukraine і представляє кількох українських дітей без супроводу, сказала, що вони чекали рішення понад місяць і почали втрачати надію.

Тіньова міністерка внутрішніх справ Іветт Купер назвала затримку між схваленням і відправкою віз «незрозумілою та ганебною» та закликала Міністерство внутрішніх справ розкрити, скільки людей постраждало та які кроки воно вживає для вирішення проблеми. «Це жахливо для сімей, які вже втекли із зон бойових дій, щоб потім застрягти в підвішеному стані, тому що міністерство не може навіть зібратися, щоб повідомити людей щодо віз. Тривалі затримки також роблять сім’ї більш вразливими до експлуатації», – додала Купер.

Фото: instagram/pritipatel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.