Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїні надали технологію з вироблення питної води в зонах гуманітарних катастроф

Понад 6 мільйонів українців мають поганий доступ до питної води

Україна отримала інноваційну технологію з вироблення питної води в зонах гуманітарних катастроф. Для її виробництва можна використовувати навіть воду з природних водойм у будь-яких польових умовах без використання електроенергії. 

Відомо, що отримана запатентована австрійська технологія здатна знезаражувати воду та вбивати шкідливі бактерії. Технологія буде передана ДСНС, а вони вже направлять її туди, де вона найбільш необхідна. Імовірно до Миколаєва, Сум, Чернігова й Харкова. Окрім централізованого використання, технологія також може бути застосована як невеликими групами людей, так і персонально. Для цього дезінфекційний концентрат розфасовуватимуть у пляшки по 1, 2, 5 в 10 літрів, а також індивідуальні шприци для самостійного очищення води на передовій.

Наразі ситуація із забезпеченням питною водою особливо критична в Маріуполі, тисячі людей використовують брудні джерела в пошуках будь-якої води, яку тільки можна знайти. Великі міста Донецької та Луганської областей також відрізані від постачання води. Ще 340 тисяч людей втратять водопостачання, якщо вичерпаються запаси водосховища в Горлівці.

За даними UNICEF, 1,4 мільйона людей залишилися без водопостачання на сході України. Пошкодження мереж і перебої в електропостачанні залишили ще 4,6 мільйона людей по всій країні без належного доступу до безпечної для вживання води. Загалом понад 6 мільйонів людей в Україні щодня стикаються з труднощами із доступом до питної води.

Систему отримали завдяки зусиллям Благодійного фонду «Можемо разом» та домовленостям про постачання з австрійською компанією BASU.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.