Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна переможе в цій війні, і ми стоятимемо за неї – прем’єр-міністерка Швеції

Магдалена Андерссон закликала Європу надати термінову допомогу

Європа як ніколи раніше об’єднана в допомозі Україні протистояти російській агресії, яка має бути як термінова та спрямована на майбутню відбудову. Як повідомляє «Укрінформ», про це заявила прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон на відкритті Конференції донорів для допомоги Україні.

«Після російської неспровокованої та невиправданої масштабної російської агресії проти України Європа вже більше не та, якою була раніше. Свідчення з України нагадують нам про найгірші моменти в європейській історії, звірства, які, ми думали, ніколи знову не переживемо знову. Моє серце з усіма українцями, які страждають. Україна переможе в цій війні, і ми стоятимемо за неї», – сказала Андерссон.

У своїй промові шведська прем’єр-міністерка також процитувала слова 11-річного Іллі з Одеси, сказані в розмові з представником ЮНІСЕФ, про вибухи, які він чув, і страх, що ракета влучить у його будинок.

Андрессон повідомила, що Швеція виділить ще додаткові 23 мільйони доларів на гуманітарні потреби. Також вона відзначила роль тих, хто зараз здійснює доставку необхідних вантажів у важких умовах в особливо небезпечні райони.

«Ми повинні думати наперед, надаючи підтримку зараз, думати про майбутнє України, яскраве майбутнє для українців. Ми повинні встановити зв’язок між терміновою гуманітарною допомогою та довготерміновими рішеннями для України. Сьогодні разом з українським урядом ми повинні знайти шляхи підтримки та посилення спротиву українського суспільства», – сказала Андерссон.

Конференція донорів для допомоги Україні пройшла у Варшаві. Польща та Швеція таким способом хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події – президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Під час Конференції на допомогу Україні зібрали 6,5 мільярда доларів.

Фото: facebook/Magdalena Andersson

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.