Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксфордський університет запустив стипендію для українців

Її зможуть отримати 20 студентів

Оксфордський університет створив спеціальну стипендію для навчання на магістерських програмах для українців. Про це пише BBC.

Стипендію можуть отримати 20 українців. Університет виділить 7 500 фунтів стерлінгів, які покриватимуть витрати студентів, а також забезпечить їх житлом і харчуванням.

У зверненні Оксфорду вказують, що ініціатива стала можливою завдяки підтримці коледжів-союзників, які забезпечать фінансування стипендій.

«Наша спільнота об’єднана в нашому прагненні щось зробити, щоб допомогти. Ці стипендії представляють наші зусилля, щоб дати можливість студентам і науковцям, чия стипендія була порушена війною. Ми з нетерпінням чекаємо на зустріч з колегами з України», – сказала професорка Луїза Річардсон.

«Це надихає, коли бачиш таку швидкість та одностайність, з якою коледжі згуртувалися, щоб підтримати цю важливу нову програму. З часом у нас буде багато роботи, щоб зменшити вплив цієї жахливої війни, але ця схема дасть українським студентам шанс відновити своє життя зараз, що є неоціненним», – сказала Баронеса Ян Роялл, директорка коледжу Сомервілля та голова університетської конференції коледжів.

Університет і коледжі заявили, що надають соціальну підтримку студентам, які постраждали від війни в Україні, і надають фінансову підтримку «де це необхідно». Також вони надають допомогу українським абітурієнтам, які мають розпочати навчання в Оксфорді в жовтні, але чия освіта чи фінанси постраждали від конфлікту.

Кінцевий термін подачі заявок на програму стипендій – понеділок, 20 червня. Ознайомитися з вимогами можна за посиланням.

Раніше ми писали про 25 безкоштовних онлайн-курсів, які допомагають перевчитися або здобути нову спеціальність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.