Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСлово «рашизм» можуть внести до Оксфордського та Кембридзького словників

Із такою пропозицією виступили українські активісти

Група київських креативників і комунікаційників подала звернення до Оксфордського та Кембридзького словників англійської мови з проханням внести до них слово «рашизм». Про це повідомляє НВ.

Активісти зауважили, що термін «рашизм» нині активно вживають українські журналісти й лідери думок. Крім того, його використовує у своїх промовах президент України Володимир Зеленський. Іноземні авторитетні ЗМІ вже почали пояснювати значення цього слова своїй аудиторії.

«Зараз ми, українці, пропонуємо внести до офіційних словників англійської мови, яка є головною мовою інтернаціонального спілкування, слово «рашизм» (eng: rashism or ruscism), щоб називати ідеологію та владний російський режим, що розпочав війну та здійснював воєнні злочини в Україні, Грузії, Чечні та Сирії», – кажуть активісти.

Вони також наголосили, що сучасна росія є «реінкарнацією фашизму», який переродився у вигляді «рашизму».

Подібні листи з проханням офіційно внести слово «рашизм» до словників відправлять українським інститутам та іноземним спілкам журналістів. Активісти просять активно використовувати це слово, щоб суспільство розуміло масштаби цього явища.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.