Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТалібан заборонив жінкам виходити на вулицю з відкритим обличчям

Представники влади ходять містом у пошуках порушниць указів

В Афганістані Талібан заборонив жінкам виходити на вулицю без бурки, що повністю закриває обличчя й тіло. Про це пише The Guardian.

Відповідний указ підписав лідер угруповання Хайбатулла Ахундзада. Обмеження для жінок передбачає носіння бурки, яке лише трохи відкрита на рівні очей, або нікаб, який відкриває лише очі. Більшість афганських жінок уже носять певну форму хіджабу, але багато з них, наприклад, у місті Кабул, раніше покривали лише волосся.

«У Талібану немає жодних планів щодо Афганістану, окрім введення обмежень для жінок. Я не приймаю обов’язок носити хіджаб і ніколи не одягну бурку», – поділилася Нафіса, яка виступає проти указів Талібану.

Разом з указом таліби випустили детальний набір обмежень і покарань, які покладають відповідальність на родичів жінок за їхнє дотримання та загрожують штрафами й ув’язненням, якщо жінок побачать у розкритому одязі в громадських місцях.

Для багатьох жінок у Кабулі новий указ пов’язаний із переслідуваннями та насильством із боку Талібану і їхніх представників, яких можна побачити на вулицях. Молоді жительки столиці повідомляють, що таліби ходять вулицями міста, щоб допитувати, залякувати та бити жінок за те, що вони порушують обмеження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.