Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄврокомісія виділить 1,5 мільйона євро для українок, які постраждали від гендерного насилля

У межах гуманітарної допомогти під час війни

Єврокомісія виділить 1,5 мільйона євро для спеціального проєкту підтримки Фонду ООН з питань народонаселення (UNFPA) у допомозі українкам, які постраждали від сексуального насильства.

Фінансування буде спрямовано на предмети першої необхідності й обладнання, включаючи набори невідкладної допомоги для вагітних жінок. Окрім цього, будуть створені два мобільні медичні пункти екстреної акушерської допомоги та допомоги для новонароджених. Фінансування є частиною загальної гуманітарної допомоги ЄС у розмірі 243 мільйонів євро.

«Історія знову й знову показує, що на жінках лежить тягар воєн і конфліктів, і війна в Україні не є іншою. Оскільки сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, зростає, ми повинні визнати вплив цієї нещадної війни на найуразливіші верстви населення [...] Також я хочу нагадати росії, що використання зґвалтування як знаряддя війни є порушенням міжнародного гуманітарного права в найгрубішій формі й не залишиться безкарним», – заявив комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.