Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Туркменістані жінкам обмежили доступ до абортів і косметичних послуг

Також їм заборонено носити одяг, що облігає, і робити яскравий макіяж

У Туркменістані жінкам заборонили робити аборт, користуватися частиною косметичних послуг, робити пластичні операції, а також їздити в автомобілях із чоловіками. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нові заборони почали запроваджувати у квітні цього року. Повідомляється, що десятки стюардес і співробітниць національної залізничної компанії були звільнені за нібито вставлені грудні імпланти або збільшені губи.

Окрім цього, жінкам заборонено носити одяг, що облігає, робити яскравий макіяж, фарбувати волосся, а також робити манікюр і педикюр.

Також ДАІ Туркменістану заборонила жінкам їздити в автомобілях із чоловіками, які не є їм родичами. Дорожня поліція зупиняє машини з пасажирками та вимагає доказів того, що жінка доводиться водієві родичкою. Крім того, жінкам заборонено сидіти на передньому сидінні поруч із водієм.

До того ж у квітні 2022 року уряд оприлюднив закон, який обмежує доступ до абортів з 12 до п’яти тижнів. Закон фактично був ухвалений ще у 2015 році, але без жодної публічної інформації, тобто залишався секретним. Закон можна вважати забороною абортів, оскільки більшість жінок не знають про свою вагітність на 5-му тижні.

Фото: wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.