Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна зможе повернути всі тимчасово окуповані території – Крістіна Квін

«Ми хочемо, щоби ви відкинули армію рф і на інших напрямах»

Україна зможе повернути тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей і Крим. Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Європейській правді».

Квін наголосила, що США завжди вважали, що й Крим, і Донбас – це Україна, і «цей факт матиме величезне значення, коли ми будемо ухвалювати рішення про подальшу підтримку в контексті того, як далеко Україна відкидатиме російську армію».

«Україна вже відкинула росіян від Києва, від Харкова. Тож не позбавлене логіки припущення, що вона відкине росіян і з інших окупованих регіонів. Я, звісно, чула коментарі, що, мовляв, «США спеціально не надають достатньо зброї, щоб Україна відкинула росіян і перемогла, а дають стільки, щоби їх стримувати та виснажувати». Це абсолютна неправда. І найпростіший доказ – той факт, що ви все ж відкинули армію рф з півночі Києва та з Харківщини. Ми хочемо, щоби ви відкинули армію рф і на інших напрямках», – сказала Квін.

Дипломатка додала, що Україна має здобути перемогу, але визначати обриси цієї перемоги мають не США. Саме уряд і жителі України мають визначити, який підсумок війни є для них прийнятним, а який – ні.

«Ми також уникаємо говорити про те, чи потрібні вам переговори та якийсь договір з РФ на шляху до перемоги, чи ні. Це має бути ваше рішення», – сказала Квін.

Фото: UNIAN

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.