Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Як маму звільню, то можу поплакати». Дочка полоненої «Тайри» розповіла про свій стан

Анна-Софія поділился, як дізналася про полон матері та що відчуває зараз

«Суспільне. Спорт» опублікувало інтерв’ю з 19-річною дочкою Юлії Паєвської, також відомої як «Тайра» – військової парамедикині, яка потрапила до полону в березні. Під час розмови Анна-Софія Пузанова розповіла, як втратила зв’язок із мамою і що відчуває зараз.

Анна-Софія зазначила, що зв’язок із Паєвською був стабільним до 4 березня. «Тайра» не була онлайн кілька днів, однак потім вона зв’язалася з рідними. Та 14 березня Паєвська знову перестала виходити на зв’язок.

«Ми з татом не знали, що сталося, намагалися себе заспокоїти тим, що просто немає зв’язку. Увечері 16 березня моя подруга кинула мені скриншот зі статті, де йшлося про те, що мама потрапила в полон. Тоді це ще було недостовірне джерело інформації, але «дзвіночок» уже був. Після цього ми зв’язалися з нашими знайомими, і вони підтвердили: вона потрапила в полон», – сказала Анна-Софія.

Через кілька днів російський канал опублікував відео з Паєвською. У ролику вона сказала, що в Маріуполі залишилося багато мирних мешканців, які потребують евакуації. «Коли я побачила сюжет, то видихнула, адже мама була жива, скоріше за все, у більш-менш нормальному стані, бо вона їм потрібна для пропаганди. Це давало нам гарантію того, що вони [росіяни] ставитимуться до неї, може, не так по-звірськи, щоб вона була в змозі говорити. Авжеж, я роздивлялась її і прислухалась до того, що вона говорить. Я намагалась зрозуміти її стан. Мене тримав у напрузі той факт, що на ній дуже багато одягу. Він усе перекривав. Мама в цьому сюжеті ще дуже сильно терла груди, а в неї астма. Також я побачила в неї на обличчі замащений синець – він був зеленуватого кольору», – поділилася дочка «Тайри».

На думку Анни-Софії, її матір могли взяти в російський полон, зважаючи на її медійність і на те, що вона допомагала українцям у зоні бойових дій. Водночас Анна-Софія сумнівається, що російські військові погодяться зробити обмін за участю її матері. Із 22 березня про «Тайру» немає жодних відомостей.

«Моя мама така людина, яку не змусиш говорити, що вона не вважає за потрібне, навіть під дулом пістолета, автомата, кулемета – неважливо. Усе це інтерв’ю було побудовано лише на тому, що голос за кадром вигадує нісенітницю без жодних фактів, щоб це підтвердити. А моя мама казала все більш-менш, як є насправді», – зазначила дочка полоненої.

Ще перед початком повномасштабної війни Юлія Паєвська готувалася до Ігор Нескорених. Паєвська була єдиною жінкою, яка ввійшла до складу збірної України на Invictus Games. Уже після того, як «Тайра» потрапила в полон, Анна-Софія ухвалила рішення їхати в складі української команди, щоб привернути увагу світової спільноти. Зрештою вона отримала «бронзу». Працівники медіа пропонували дівчині розповісти про полон матері та висловлювали підтримку Україні й українському народу.

«Я не плакала в перший день повномасштабної війни, узагалі в лютому не плакала. Коли ж я дізналася, що мама в полоні, то так, мене пробило трохи. Це нормально. Однак із того моменту – ні. Знаєте, є ще сльози гніву. Я, коли плакала, то більше злилася. Треба маму визволяти, їй допомагати. Часу на те, щоб розчулитися, немає. Як маму звільню, то можу поплакати», – поділилася Анна-Софія.

Фото: Facebook/EPP Group in the European Parliament

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.