Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниAmnesty International закликала рф поважати права захисників, евакуйованих з «Азовсталі»

Заява міжнародної правозахисної організації

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала рф поважати права українських захисників, евакуйованих з «Азовсталі», відповідно до Женевських конвенцій.

У заяві наголосили, що військовополонені не повинні піддаватися жодним формам тортур чи жорстокого поводження, і що їм мають негайно надати доступ до представників Міжнародного Червоного Хреста.

Зазначається, що Amnesty International уже задокументувала вбивства полонених на сході України збройними формуваннями, які підтримує РФ, на Донбасі у 2014–2015 роках, а також позасудові страти українських цивільних російськими військами навесні 2022-го. У заяві наголосили, що українських військових, яких вивезли із заводу «Азовсталь», не повинна спіткати та сама доля.

«Захищаючи Маріуполь, українські військові були дегуманізовані російськими ЗМІ та подавалися путінською пропагандою як «неонацисти» протягом усієї війни Росії проти України. Такі обставини викликають серйозне занепокоєння щодо долі українських комбатантів як військовополонених, які знаходяться на тимчасово окупованій території», – сказав заступник директора Amnesty International у Східній Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

Раніше міжнародна організація Human Rights Watch зафіксувала, що окупанти чинили катування та страти під час окупації частин Київської й Чернігівської областей.

Фото: Alexander Ermochenko/REUTERS

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.