Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗеленський закликав спростити вступ для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій

І попросив студентів продовжувати навчання попри війну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вступники з усіх територій України, які наразі перебувають під тимчасовою окупацією рф, повинні мати змогу вступати до українських ЗВО за спрощеною схемою. Про це він сказав під час онлайн-зустрічі зі студентами та ректорами українських ЗВО.

У 2020 році запровадили спрощений механізм вступу для випускників із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим. За словами Зеленського, така можливість має бути і в абітурієнтів із тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

Президент поставив завдання міністру освіти і науки Сергію Шкарлету розробити механізм вирішення питання з оплатою за контрактами для студентів із територій, які опинилися під окупацією. «На сьогодні Херсонщину ми визнаємо тимчасово окупованою територією. Тому мені незрозуміло, чому студент із Херсонщини має платити гроші», – зауважив Зеленський.

Також він закликав українських студентів продовжувати навчатися, незважаючи на бойові дії, тому що Україні потрібні розумні, освічені, фахові люди.

«Студентство має продовжувати здобувати знання. Я бажаю вам взяти всі знання, які тільки можна. Це також дуже важлива робота на благо нашої держави. Нам потрібні глибокі люди, які розбираються у своїх фахових речах. Люди, які можуть справді відродити Україну, виробництва, технології», – підсумував Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.